Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Galerija UROBOROS - JAPAN-SERBIA EXCHANGE EXHIBITION PROGRAM IN TOKYO

JAPAN-SERBIA EXCHANGE EXHIBITION PROGRAM IN TOKYO

 

Japansko-srpska razmena likovnih radova nastala je posle susreta sa gospođom Yu Tajima, likovnom umetnicom iz Japana, koja je 2012. godine bila u poseti galeriji Uroboros, a na preporuku naših  prijatela Kajoko Jamasaki i Hirošija Vukelića Jamasaki.

 

Zbog specifičnog finansijskog položaja umetnosti u celom svetu  gospođa Yu je došla na ideju da putem pošte i već zaboravljenog dopisivanja srpski i japanski umetnici ostvare razmenu svojih likovnih radova.  Obabrali smo četiri para umetnika koji su se tokom nekoliko meseci dopisivali, ili bolje reći komunicirali slikama- njima bliskim likovnim jezikom. Rezultat te komunikacije su dve izložbe: jedna u galeriji Uroboros od 10. do 20. avgusta 2013. a druga u Tokiju od 23. septembra do 1. oktobra 2013. u galeriji koja nosi naziv Ginza Okuno Building Room 306, a koja je inače autentično očuvani frizerski salon, koji je vrlo dugo postojao u centru Tokija, a vodila ga je čuvena frizerka gospođa Suda.

 

Parovi umetnika su:

 

Saša Marjanović i  Kenihiro Morija;

 

Jovana Tucović i Nozomi Suzuki;

 

Ju Tadžima i Milan Tucović;

 

Takahiro Ogihara i Milica Salaški.

 

 Zvaničan naziv ovog programa je: Post Project - from Serbia to Japan.

 

U okviru ovog projekta japansko-srpske izlagačke razmene organizovaće se i samostalna izložba slikara Milana Tucovića (Milan Tucovic-Site Specific Exhibition) u periodu od 5. do 14. oktobra 2013. godine.   Prva postavka radova ovog autora biće u Ginza Okuno Building Room 306, već pomenutom autentično očuvanom starom frizerskom salonu. Koncepcija ovog dela izložbe zasnovana je na priči o frizerima i njihovim mušterijama. Požeški frizerski majstori, iz sedamdesetih godina prošlog veka, Mićun i Mušica, ponovo oživeli na Tucovićevim slikama, dolaze u posetu čuvenom salonu gospođe Suda, koja se u isto vreme kada i oni bavila ulepšavanjem svojih mušterija. Druga izlozba istog autora, u istom terminu, biće u prefekturi Čiba u galeriji b:stile u Maihami. Bice izlozene slike manjeg formata, crtezi i akvareli.

 

Izložbu otvorio otpravnik poslova Ambasade Japana gospodin Kazuaki Kameda.

Otvorena izlozba - JAPAN-SERBIA EXCHANGE EXHIBITION PROGRAM IN TOKYO

Izložbu otvorio otpravnik poslova Ambasade Japana gospodin Kazuaki Kameda.

 

10.08 - 20.08.2013.god.

Izložbeni prostor studija UROBOROS
Kralja Milana 13 (I sprat)
11000 Beograd

tel: + 381 11 33 45 706
mobil: + 381 63 16 11 551

contact@uroboros.rs

www.uroboros.rs