Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Naziv

Pale

Delatnost

Galerija-Oprema slika-Transport slika...

                                                                          O NAMA

 

Dragan Milivojević-Pale, dipl. istoričar umetnosti, već dvadeset godina, sa velikim uspehom vodi jedan od najrenomiranijih beogradskih atelje-a za opremu, restauraciju, konzervaciju i prodaju slika i ramova.

 

 

Velika profesionalnost poslovanja Atelje-a Pale ogleda se pre svega u dugogodišnjoj saradnji sa najznačajnijim institucijama kulture u Srbiji, pre svega sa Narodnim muzejom u Beogradu (stručni tim Atelje-a opremao je neke od najznačajnijih dela srpskog nacionalnog blaga kao što su dela Renoara, Van Goga, Manea, Nadežde Petrović, Milene Pavlović-Barili...).  

Nakon višegodišnjeg rada u oblasti opreme slika, dosli smo na ideju da proširimo svoju delatnost na transport i pakovanje umetničkih dela. Naime, posle dvogodišnjih priprema i obuka zaposlenih,  od januara 2007. godine počela je sa radom prva srpska firma za transport umetnina, PALE ART TRANS. Poslovanje firme, koje obuhvata transport, pakovanje i usluge logistike, odvija se po ugledu na vodeće evropske kompanije u ovoj oblasti.

 

 

                                                                                PAKOVANJE

 

Naša radionica izradjuje različite tipove sanduka za transport svih vrsta umetničkih dela i osetljivih predmeta (slika, skulptura, antikviteta, osetljivog namestaja,lomljivih predmeta itd.). 

U zavisnosti od osetljivosti predmeta, načina na koji se transportuje, kao i zahtevanog stepena zaštite u mogućnosti smo da Vam ponudimo različite tipove drvenih sanduka.

Za transport manje osetljivijih i laksih predmeta izradjuju se i kartonske kutije. 

Predmeti koji se pakuju unutar sanduka mogu biti zaštitno obloženi saćastim i plastičnim folijama, plišem, kartonplastom, sundjerastom folijom ili polietilenskom (nesagorevajucom) folijom.

 

 

Za staklene površine postoji mogućnost stavljanja samolepljive folije, dok se za ulja, ikone i ostale osetljive radove direktno na rad mogu staviti armirani i "japanski" papir, koji su striktno bezkiselinski. 

Takodje pravimo i ekskluzivne sanduke i kutije za posebne prilike.

 

                                                                              

 

                                                                                  

 

 

 

                                                                                          TRANSPORT

 

Našim klijentima nudimo usluge transporta dela i predmeta, na teritoriji Srbije i cele Evrope. Profesionalni vozači, specijalizovana vozila i jaka logistička podrška su garancija da ce Vaša dela stići bezbedno i u dogovorenom roku. Pored transporta nudimo i usluge profesionalnog utovara i istovara dela i predmeta. 

U slučaju transporta izuzetno vrednih dela, kao i dela koja predstavljaju nacionalno blago, u mogućnosti smo da Vam organizujemo i oružanu pratnju (policije ili privatnih agencija) kao i noćenje vozila na bezbednim lokacijama (depoi inostranih kompanija za transport umetnina, policijske stanice, hoteli sa obezbedjenim parkingom). 

Takodje, organizujemo i realizujemo transporte (sa utovarom i istovarom) izuzetno masivnih i teških predmeta (masivnih skulptura, instalacija, klavira...) 

PALE ART TRANS takodje saradjuje i sa osiguravajućim društvima, tako da našim posredstvom možete dodatno osigurati Vasa dela i predmete prilikom transporta. 

 

Na raspolaganju se nalaze dva vozila : 

1) Specijalizovano vozilo (Citroen Jumper od 15m3)

koje poseduje:

- klimatizovan kargo

- vazdušne opruge u amortizerima

- video nadzor karga iz kabine vozača

- dva dodatna sedišta za kurire

- protiv požarni alarm 

2) Pickup vozilo (Peugeot Partner od 4.5 m3)

 

 

                                                                              

 

                                                                      LOGISTIKA

 

PALE ART TRANS pruža usluge pribavljanja potrebne dokumentacije, špedicije, organizovanja samog transporta (drumskog, avio i brodskog), kontakt sa inostranim špediterima i inostranim kompanijama za transport i td.

 

U mogućnosti smo da, umesto Vas, pribavimo svu potrebnu dokumentaciju prilikom privremenog ili trajnog izvoza umetnina, koja podrazumeva:

-Izvoznu dozvolu Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture

-Izvoznu dozvolu Ministarstva kulture

-ATA karnet

 

Takodje putem nas možete i osigurati Vaša dela prilikom transporta, i to kod nekoliko vodećih osiguravajućih kompanija u Srbiji, sa kojima sarađujemo.

 

Usluge logistike podrazumevaju organizovanje samog transporta (precizna izrada plana puta, praćenje pošiljke, kurirske usluge), kontakt sa inostranim špediterima i td.

 

 

 

 

                                                                            KONTAKT

 

PALE ART TRANS Atelje Pale d.o.o. >> Blagoja Parovića 25 >> 11000 Beograd, Srbija

tel: +381 11 25 47 405 >> fax: +381 11 30 57 952 >> e-mail: office@pale-art.com