Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Naziv

Cartissima

 

 

CARTISSIMA d.o.o. je porodična firma osnovana početkom 2014. godine sa ciljem da postane pr

likarski papiri Profesionalni umetnički papiri

Raznovrstan asortiman papira za sve slikarske tehnike - HAHNEMUEHLE

 4HAHNEMUEHLE proizvodi unikatne slikarske i grafičke papire od 1584. godine. Privrženost tradiciji i inovativnost u umetnosti proizvodnje papira učinila je HAHNEMUEHLE jednim od vodećih evropskih proizvodjača, traženim i prepoznatljivim brendom. Njegova jedinstvenost je u sposobnosti da kombinuje tradiciju sa modernim tehnologijama: papir se proizvodi po receptima starih majstora koji su čuvani kroz generacije, a ipak sa svim svojstvima koji zadovoljavaju visoke savremene tehnoloske standarde.

Umetnički papiri i kartoni HAHNEMUEHLE TRADITIONAL FINE ART su papiri vrhunskog kvaliteta, otporni na protok vremena, posebno prilagodjeni pojedinačnim slikarskim tehnikama, po svim performansama vrhunski svetski brend, i....jednostavno predivni!

Na lageru u našem prodajnom objektu imamo sledeće slikarske papire:

Cézanne akvarel karton
ručne izrade
300 gr - 100% pamuk–specijalno oslojene površine - mat i hrapav


Cezanne je visoko kvalitetan karton za akvarel, 100 % pamuk, prirodno bele boje, bez kiseline, otporan na svetlost, ekstremno otporan na starenje, sa specijalnim oslojavanjem. U blokovima listovi su zalepljeni i povezani mrežicom kako bi se obezbedilo da karton ostane ravan prilikom kvašenja. Ovaj stabilan karton za akvarel poluručne izrade svojom zrnastom i glatkom strukturom omogućava odlično upijanje boja.

Specijalno oslojavanje površine dozvoljava ispravke na vlažnom papiru. Boje zadržavaju svoj sjaj. Posebno je pogodan za vodene tehnike slikanja: akvarel, laviranje, gvaš, temperu i akril.

Listovi, mat površine, 2 iskrzane
(neravne) i 2 trimovane ivice: dimenzija(cm) paket boja šifra 56 x 76 10 listova prirodno bela 000017 Hahnemühle akvarel karton ručne izrade
mat i hrapav


Karton Hahnemühle 300 gr poluručne izrade je prirodno bele boje, bez kiselina, otporan na sunčevu svetlost, ekstremno dugovečan, specijalno oslojen u pulpi. U blokovima listovi su zalepljeni i povezani mrežicom kako bi obezbedili da papir ostane ravan kada se pokvasi. Svaki list sadrži vodeni žig. Ovaj karton je pogodan za sve vodene tehnike, posebno za nanošenje vodene boje na vlažnu podlogu /wet in wet/, za kreiranje efekata svežim bojama sa jasnim ivicama, za tehnike koje podrazumevaju potapanje u vodu, kao i tehnike suve četkice. Ovaj karton je takođe idealan za tehnike kao što su laviranje, gvaš, tempera i akril.


Blokovi, hrapave površine: dimenzija(cm) paket boja šifra 30 x 40 20 listova prirodno bela 000021
Listovi, mat površine, 4 iskrzane
(neravne) ivice: dimenzija(cm) paket boja šifra 50 x 65 10 listova prirodno bela 000012

Listovi, hrapave površine,
4 iskrzane (neravne) ivice: dimenzija(cm) paket boja šifra 78 x 106 10 listova prirodno bela 000013 Leonardo akvarel karton
ručne izrade
600 gr • 100% pamuk • oslojen u pulpi, Hrapav


“Leonardo” ima prirodno beluboju, bezkiseline, otporannasunčevusvetlost, ekstremnodugovečan, saspecijalnimoslojavanjem u pulpi.U blokovimalistovi su zalepljeni i povezani mrežicom kako bi obezbedili da papir ostane ravan kada se pokvasi. Velika gramatura ovog papira poluručne izrade, zajedno sa njegovom mekom i harmoničnom strukturom, daje odličan efekat nanosu boja koje zadržavaju visok sjaj.Ovaj karton je odličan za sve vodene tehnike, a posebno zananošenje vodene boje na vlažnu podlogu /wetin wet/ i glaziranje. Pogodan je takođe za laviranje, gvaš, temperu i akril.

Listovi, hrapava površina, 2 iskrzane i
2 trimovane ivice: dimenzija(cm) paket boja šifra 56 x 76 10 listova prirodno bela 000016 Britannia akvarel karton
300 gr • mat i hrapav • oslojen u pulpi


Prirodno bele boje, bez kiselina, otporan na svetlost i ekstremno dugovečan. Stabilnost i jačina ovog kartona omogućavaju da papir ostane potpuno ravan prilikom kvašenja.

Čvrsta površina nudi lak nanos boje. Idealan za sve tehnike: akvarel, nanošenje vodene boje na vlažnu podlogu /wet in wet/, ali i tehnike suve četkice, kao i za laviranje, gvaš, temperu i akril.

Listovi, mat površina: dimenzija(cm) paket boja šifra 56 x 65 10 listova prirodno bela 000010 Listovi, hrapava površina: dimenzija(cm) paket boja šifra 70 x 100 10 listova prirodno bela 000011 Cornwall akvarel karton
450 gr • hrapav • specijalno oslojen u pulpi


Svetlo bele boje, bez kiseline, otporan na svetlost i ekstremno dugovečan.

Velika gramatura omogućava stabilnost papira kako bi ostao ravan prilikom kvašenja.

“Cornwall” nudi dobar nanos i visoki intenzitet boja; njegov kvalitet idealan je za vodene tehnike: akvarel, nanošenje vodene boje na vlažnu podlogu /wet in wet/, kao i za laviranje, gvaš, temperu i akril.

Listovi, hrapava površina: dimenzija(cm) paket boja šifra 70 x 100 10 listova prirodno bela 000015 Bamboo - Mixed Media
265 gr


Hahnemühle Bamboo 265 gr je prvi papir iz Hahnemühle Traditional FineArt kolekcije koji je napravljen od vlakana bambusa. Ovaj prirodno beli papir ekstremno je dugovečan, ima jedinstvenu površinu koja odgovara različitim tehnikama slikanja i crtanja kao što su: akvarel, akril, pastel, skiciranje i crtanje ugljenom i kredom.

Ovaj visoko kvalitetetan papir toplog tona, omogućava odličan kontrast i živost boja. Nudi brilijantan nanos boja i obezbeđuje visoki sjaj. Usled upotrebe visokoobnovljivog resursa - bambusa, Hahnemühle Bamboo 265 gr spada u prirodne papire koji doprinose očuvanju čovekove okoline.

Listovi, hrapava površina: dimenzija(cm) paket boja šifra 70 x 100 10 listova prirodno bela 000014 Papiri za grafiku Slikarski papiri Specijalni papiri

epoznatljivi distributer ekskluzivnih umetničkih i specijalnih papira na tržištu Srbije.


Naša misija je da pažljivo odabranim i pristupačnim asortimanom umetničkih i specijalnih papira pomognemo umetnicima i svim povezanim profesijama da na adekvatnim materijalima lakše pronadju svoj pravi kreativni izraz.


Kao zastupnik i distributer kolekcije umetničkih papira HAHNEMUEHLE FINE ART, Nemačka, u našem prodajnom objektu počeli smo prodaju po veoma atraktivnim cenama najpoznatijih vrsta grafičkog i slikarskog papira ovog poznatog brenda.


Grafičke umetnike posebno će obradovati i ponuda grafičkih papira robne marke FABRIANO. Najavljujemo i ponudu umetničkih i slikarskih papira ostalih poznatih evropskih i svetskih brendova.


Očekujemo da nas posete profesori fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti, akademija lepih umetnosti i umetničkih škola, akademski slikari, grafičari i studenti koji su već koristili HAHNEMUEHLE i FABRIANO papir u svom stvaralačkom radu. Takodje, očekujemo nove generacije mladih umetnika kojima ovi vrsni umetnički brendovi mogu pomoći u procesu njihovog umetničkog obrazovanja i sazrevanja.


U prodaji imamo i jedan deo našeg budućeg portfolia specijalnih papira i koverata za različite namene: luksuzna pakovanja, vizuelni identitet, vizit karte, fascikle, flajeri, posteri, brošure, etikete, pozivnice, cenovnici, jelovnici, korice i unutrašnjost luksuznih izdanja knjiga, albumi, katalozi i još mnogo toga što mogu osmisliti talentovani dizajneri i ostale kreativne profesije.

 

Papiri za grafiku Profesionalni grafički papiri

Vrsni umetnički brendovi HAHNEMUEHLE i FABRIANO, papir za duboku štampu, litografiju, linorez, bakrorez, serigrafiju

 0HAHNEMUEHLE proizvodi unikatne slikarske i grafičke papire od 1584. godine.

Privrženost tradiciji i inovativnost u umetnosti proizvodnje papira učinila je HAHNEMUEHLE jednim od vodećih evropskih proizvodjača, traženim i prepoznatljivim brendom. Njegova jedinstvenost je u sposobnosti da kombinuje tradiciju sa modernim tehnologijama: papir se proizvodi po receptima starih majstora koji su čuvani kroz generacije, a ipak sa svim svojstvima koja zadovoljavaju visoke savremene tehnoloske standarde.

Umetnički papiri i kartoni HAHNEMUEHLE TRADITIONAL FINE ART su papiri vrhunskog kvaliteta, otporni na protok vremena, posebno prilagodjeni pojedinačnim slikarskim tehnikama, po svim performansama vrhunski svetski brend, i.... jednostavno predivni!

Na lageru u našem prodajnom objektu imamo sledeće vrste papira i kartona za grafiku:

Print Making Board
sa vodenim žigovima “Hahnemühle” i “Rooster”


Hahnemühle Print Making Boards su poluručno rađeni kartoni za umetničku štampu. Imaju četiri iskrzane, neravne ivice. Kartoni velike gramature su izrazito savitljivi što ih čini idealnim za sve vrste duboke štampe i litografiju. Površina kartona je mat/glatka što otiscima daje izrazito dobar kvalitet.

Svi kartoni su bez kiselina i dugovečni, u skladu sa standardima DIN 6738 i ISO 9706.

Listovi, mat/glatki, u prodaji
pojedinačno ili u paketu: dimenzija(cm) paket boja šifra 106 x 78 50 listova krem 000005

dimenzija(cm) paket boja šifra 56 x 78 50 listova krem 000004 80,5 x 120 50 listova krem 000006 106 x 78 50 listova bela 000007 Rolne papira, mat/glatkog,
u prodaji pojedinačno: dimenzija(m)   boja šifra 1,24 x 2   bela 000008 1,24 x 2   krem 000009CARTIERE MILIANI FABRIANO - kolevka proizvodnje papira u zapadnom svetu - nalazi se u italijanskom gradu FABRIANO, po kome i nosi ime. Ove godine FABRIANO slavi 750 godina postojanja. Poznat je u celom svetu po svojoj prozvodnji najfinijih papira za slikanje i pisanje, koje su umetnici oduvek cenili kao savršen spoj inovacije i tradicije.

Fabriano Rosaspina
PAPIR ZA BAKROREZ, LITOGRAFIJU, DRVOREZ, LINOREZ I SERIGRAFIJU


Za bakrorez (urezivanje u bakru i cinku), litografiju /tuš sa kamena/, drvorez i linorez /reljef na drvetu ili sintetickom materijalu/, serigrafiju /urezivanje na svili/, papir mora da bude od pamučnih vlakana, jer samo takav garantuje trajnost i odličnu štampu.

Papir Rosaspina je odličan izbor: proizveden mašinski, 60% pamuk, ima dve neobrezane ivice i neutralnog je pH. Ovaj papir je posebno izdržljiv i otporan na pritisak prese. Otisci na Rosaspini u beloj i krem boji su visokog kvaliteta.

Na lageru u našem prodajnom objektu imamo sledeće vrste:

dimenzija(cm) paket boja šifra 70 x 100 25 listova bela 000003 70 x 100 25 listova krem 000002

dimenzija(cm) paket boja šifra 70 x 100 25 listova bela 000001

Papiri za grafiku Slikarski papiri Specijalni papiri

 

pecijalni papiri Specijalni dizajn papiri

Nova kolekcija svetlih tonova papira za luksuzna pakovanja i kreativnu produkciju

 0 Cartissima

CARTISSIMA predstavlja prvi deo svoje kolekcije specijalnih papira - grupe PERLA i AFFARI. Izbor ove grupe premaznih metalik i nepremaznih teksturiranih papira, zasnovan je na modernom trendu korišćenja svetlih boja u industriji luksuznog pakovanja i sredstvima korporativne komunikacije - od mlečno i prirodno bele, zlatno bele, do svetlo krem. U drugom delu predstavićemo klasične fine papire neprolazne lepote za višestrane namene, kao i određeni izbor ultra-modernih i unikatnih papira za koje verujemo da će obradovati dizajnere i sve profesije koje putem papira mogu izraziti svoju kreativnost. Sa našeg lagera u Beogradu nudimo:

Kolekcija metalik papira PERLA

PERLA bianco gr/m² dimenzija u cm boja šifra 120 70 x 100 bela 000066 160 70 x 100 bela 000067 250 70 x 100 bela 000068 300 70 x 100 bela 000069 PERLA crema gr/m² dimenzija u cm boja šifra 120 70 x 100 krem 000070 160 70 x 100 krem 000071 250 70 x 100 krem 000072 300 70 x 100 krem 000073 PERLA dorato gr/m² dimenzija u cm boja šifra 120 70 x 100 bela sa zlatnim odsjajem 000074 250 70 x 100 bela sa zlatnim odsjajem 000075 PERLA argento gr/m² dimenzija u cm boja šifra 250 70 x 100 srebrno siva 000076 Kolekcija korporativnih papira AFFARI

AFFARI lino gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 120 70 x 100 bela laneno platno 000077 300 70 x 100 bela laneno platno 000078 AFFARI rigato gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 120 70 x 100 bela linijska 000079 300 70 x 100 bela linijska 000080 AFFARI pelle gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 120 70 x 100 bela koža 000081 Kolekcija bindakot papira LUCIDO

LUCIDO bianco gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 250 70 x 100 bela glatka 000082 LUCIDO crema gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 250 70 x 100 krem glatka 000083 LUCIDO dorato gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 250 70 x 100 bela sa zlatnim odsjajem glatka 000084 Kolekcija teksturiranih papira SETA

SETA bianco gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 250 70 x 100 bela poput svile 000085 SETA crema gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 250 70 x 100 krem poput svile 000086 SETA dorato gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 250 70 x 100 bela sa zlatnim odsjajem poput svile 000087 Kolekcija teksturiranih papira CROCO

CROCO bianco gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 250 70 x 100 bela kroko koža 000088 CROCO crema gr/m² dimenzija u cm boja tekstura šifra 250 70 x 100 krem kroko koža 000089 Papiri za grafiku Slikarski papiri Specijalni papiri

Ukoliko želite da nas kontaktirate možete to učiniti na naše brojeve telefona, emailom ili putem kontakt forme.

Cartissima d.o.o. Beograd - Vračar
Alekse Nenadovića 15
11000 Beograd

Tel/Fax: 00381 11 383 5099
Mob: 00381 63 223 967, 00381 63 800 5429
Email: office@cartissima.rs, svetlana@cartissima.rs