Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Dušan Vukasović

Godina rođenja

1967

Živi i radi

Zemun

Srednja škola

Zemun, Dizajnerska Bgd

Fakultet

FPU-Bgd, HKArnhem-NL

Рођен 12. Mаја 1967 године у Земуну.

Школовање: Средњу школу сам похађао две године у Првој Земунској Гимназији, а затим сам се уписао у Школу За Индустријско Обликовање (Дизајнерска), 1984. Године 1986 уписујем Академију Примењених Уметности (ФПУ) где сам завршио три године.

Моја прва изложба датира из исте године када сам у фоајеу Народног Позоришта у Суботици изложио цртеже везане за моје импресије позоришним представама.

Године 1989 уписујем Ликовну Академију у Арнхему (Hoogschool voor de Kunsten, Arnhem), где дипломирам 1994.

Излагање и друге активности: У току школовања излагао сам неколико пута у универзитетској галерији при академији, а по дипломирању излажем у

радове који се баве односима дигиталне слике и класичног сликарства.

По повратку у Србију приређујем самосталне изложбе у Галерији Дома Ваздухопловства (1996) и галерији Н.У. Браћа Стаменковић (1998), као и неколико самосталних изложби у неформалним галеријама.

Године 1997 сам освојио "Гран-При" Земунског салона у Галерији Стара Капетанија. 2012. добијам Диплому Панчевачког Биенала Екслибриса.

У току свог даљег рада настављам своје упознавање са новим технологијама што подразумева рад са програмима за 3D обликовање и анимацију, графички дизајн, дигиталну обраду фотографије, аудио и видео монтажу, сарађујем на неким видео пројектима студената ФЛУ. 

У периоду 1997 до данас учествовао сам на колективним изложбама у Београдским галеријама: Стара Капетанија(9), Галерији НУБС(2), Галерији Прогрес(2), Галерији Сингидунум(1). Затим Галерији Историјског Архива у Панчеву(5), у галеријама у којима је била излагана изложба "Balkan Icons Exibition" (Лондон, Рејкјавик, Даблин) као и у галеријама у којима је излаган Пројекат "100 Artworks from the world for Fukushima" (Минамисуми, Токио).

У периоду 2004-2013 бавим се углавном комерцијалним сликарством. Сликам ведуте Земуна (градске пејзаже), реалистичне портрете по наруџбини, иконе и развијам сопствени стил који се базира на комбиновању модерног геометријског и апстрактног сликарства и традиције средњевековног сликарства.У Октобру 2014 приређујем самосталну изложбу у Галерији "Икар", Дом Ваздухопловства, Земун, под називом: "Женска Фигура - Стилске Варијације", враћајући се својим интересовањима за дигиталну графику, стил, цртеж и савремен ликовни израз.

Душан Вукасовић, Април 2015.

 

Уптребићу овај одељак да кажем да тренутно на свом профилу приказујем само најновије радове у техници индустријске/дигиталне графике.

Нешто више можете да погледате на мојој личној интернет презентацији:

www.dusanvukasovic.com

-"Гран-При" Земунског салона у Галерији Стара Капетанија 1997

-Диплома Панчевачког Биенала Екслибриса 2012

Самосталне (У Београду, осим где је наведено другачије):

Галерија "Jonge Honden" (Арнем, Холандија, 1994)

Галерија Дома Ваздухопловства (1996)

Галерија Н.У. Браћа Стаменковић (1998),

Неколико самосталних изложби у неформалним галеријама.

Галерија Дома Ваздухопловства (2014)

Колективне:

Стара Капетанија(10),

Галерија НУБС(2),

Галерија Прогрес(2),

Галерија Сингидунум(1),

Галерија Историјског Архива у Панчеву(5),

Галерије у којима је била излагана изложба "Balkan Icons Exibition" (Лондон, Рејкјавик, Даблин)

Галерије у којима је излаган Пројекат "100 Artworks from the world for Fukushima" (Минамисуми, Токио).

 

Емаил: duletovemail@gmail.com

Сајт: www.dusanvukasovic.com

ДевиантAрт: http://medagritzko.deviantart.com