Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

31. Cukaricki likovni salon - Galerija 73, Banovo brdo, Bgd. dec.2018.

Kolektivno tradicionalna izložba: 31. Čukarički likovni salon

 

Čukarički likovni salon Galerije `73 je tradicionalna likovna manifestacija koja se održava više od dve decenije. O koncepciji Salona odlučuje Umetnički savet galerije, sastavljen od priznatih stručnjaka u oblasti likovnih umetnosti. Namera organizatora ove izložbe jeste da okupi autore dobre reputacije na beogradskoj likovnoj sceni.

Na ovogodišnji Salon pozvani su su da izlože svoje radove: Aleksandar Đurić, Ana Cerović, Andrija Vasiljević, Anđela Mujčić, Vladan Martinović, Vladimir Komad, Gabrijel Glid, Gordana Kaljalović, Dimitrije Pecić, Dragan Mileusnić, Dragan Radenović, Dragan Šilja Čolaković, Dušan Otašević, Zoran Todović, Jasmina Kalić, Jelena Sredanović, Jovan I. Rakidžić, Jovana Petković, Milan Blanuša, Milan Stašević, Miodrag Živković, Nevena Popović, Nikola Vukosavljević, Rade Pilipović, Radomir Knežević, Savo Peković, Tijana Fišić i Čedomir Vasić.

Izložba će biti otvorena do 15. januara 2019. godine.

 

„Jedna od najznačajnih beogradskih izložbi, Čukarički likovni salon, ove godine se održava po tridesetprvi put u Galeriji `73, od 21. decembra i traje do 15. januara 2019. godine. Ova tradicionalno-kolektivna izložba okuplja eminentne domaće slikare, grafičare i vajare, aktivne i zastupljene, kako na našoj, tako i na međunarodnoj umetničkoj sceni. Vredni rad, talenat i kreativnost, kao i kontinuitet stvaranja ovih umetnika, opredelili su Umetnički savet Galerije `73, da upravo ovih dvadeset i osam likovnih stvaralaca, svoja dela predstavi na ovogodišnjem Salonu. Izuzetan kvalitet i vrednost prikazanih dela na Čukaričkom likovnom salonu za Galeriju `73 predstavljaju sublimat i vrhunac svega što je u toku godine u njenom prostoru izlagano. Ono što je cilj ove izložbe, osim prikaza trenutnih tendencija u umetnosti kod nas, jeste i poziv mladim generacijama na kontinuirano stvaranje i prisutnost na likovnoj sceni, kao i otvorenost za nove tehnike i metode u vizuelnom izražavanju, kako bi se umetnički talenat, rad, kreativnost delio u krugovima umetnika, ali kako bi i bio dostupan očima posmatrača odnosno ljubiteljima umetnosti.“ (izvod iz teksta za katalog, autorke Snežane Nikolić, istoričarke umetnosti)                                                                                                             

Otvorena izlozba - 31. Cukaricki likovni salon, Banovo brdo, Bgd

 

21.12 - 15.01.2019.godine

Galerija `73
Beograd, Požeška 83a
Tel: +381 11 355 71 42
E-mail: gallery73@gmail.com
Web: www.galerija73.com