Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Andrijana Kuveljić

Godina rođenja

1989.

Živi i radi

BEOGRAD

Srednja škola

``Kosta Manojlović``

Fakultet

FMU-Beograd i Akademija umetnosti, Novi Sad

U klasi profesora

prof. Milica Stojadinović

Andrijana Kuveljić, sopran, je rođena 1989. godine u Kraljevu. Završila je Srednju muzičku školu ’’Kosta Manojlović’’ odsek klavir (prof. Snezana Dmitrovic) i solo -  pevanje u klasi profesorke Ane Jovanović, gde pokazuje dobre rezultate. Godine 2013. je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, na odseku za muzičku pedagogiju, a godine 2015. je završila master studije na FMU (muzicka pedagogija) u Beogradu. Trenutno je četvrta godina na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku za solo-pevanje u klasi profesorke Milice Stojadinović.

Neke od osvojenih nagrada: Laureat ’’Osmog muzičkog festivala - Petar Stojanović, Ub’’ 2010. godine + specijalna nagrada na istom takmičenju za izvođenje jugoslovenskih kompozitira, 1. nagrada takmicenje ’’Nikola Cvejić’’, Ruma (2013.), 1. nagrada  - takmičenje Josif Marinković 2007. godine, 1.nagrada – takmičenje ’’Mita Topalović’’ (kamerni kvintet) 2011. godine, 1. nagrada takmičenje ’’Lazar Jovanović’’, (duo Andrijana Kuveljić i Jana Momirović) 2009. Godine, 1. Nagrada na Festivalu Slovenske muzike u Beogradu, kao I specijalna nagrada za izvođenje ruskih kompozitora, kao  i mnoge druge. Bila je dobitnik stipendije fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih   “Melanije Bugarinović i  ćerke Mirjane Kalinović – Kalin” u Novom Sadu, školske 2012/13. godine i nagrade ’’Dositeja’’ Ministarstva omladine i sporta za izuzetan uspeh postignut u 2009. godini.

Nastupala je u zemlji i inostranstvu kao solista i u horskim i kamernim ansamblima, kao i  na mnogim značajnijim koncertnim scenama u Srbiji: Narodno pozorište u Beogradu, Sava Centar, Kolarac, Beogradska filharmonija, Opera i teatar Madlenijanum, Etnografski muzej, Studentski kulturni centar…

 Radila je snimke za Radio Beograd i nastupala je na mnogim koncertima i televizijskim emisijama u okviru muzičke produkcije RTS- a, pod vođstvom Merime Njegomir. Učestvovala je  na:  otvaranju Međunarodne univerzitetske veslačke regate (2011),  u muzičkoj ilustraciji zbirki pesama knjiga Olivere Đurić. na jutarnjem programu RTV Pinka i  RTS-a, kao i u emisiji autora Nene Kunijević ’’Igrale se delije’’.

Godine 2013. je debitovala na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u operi Henrija Persla ’’Didona i Enej’’ pod dirigentskom palicom maestro Predraga Goste.

 Od oktobra 2010. godine је u horu AKUD-a ’’Španac’’, i bavi se negovanjem i izvođenjem srpske tradicionalne muzike kao vokalni solista i asistent dirigenta.

Video snimke Andrijane Kuveljic mozete pogledati na njenom youtube kanalu:

https://www.youtube.com/channel/UCjx4nt3cWwNJ3kNKkocMgTQ

 

 

 

telefon: +381 64 29 39 666

E-mail: andrijanakuveljic@gmail.com